Animatie nieuwe website André Wils
naam gewijzigd

H Dionysius Kerk op Google maps

 gewijzigd naar Goirkese Kerk

Tilburg kent twee kerken die gewijd zijn aan Sint Dionysius namelijke Heikesekerk en H Dionysiuskerk (Goirkesekerk). Op Google maps staat de Heikesekerk weergegeven als Heikese kerk maar de Goirkese kerk staat weergegeven als H Dionysiuskerk, een onduidelijke situatie terwijl beide kerken zijn gewijd aan St. Dionysius. In 1797 is de parochie Tilburg opgeslitst in 2 aparte parochies.
Sindsdien spreekt men (volksmond) dan ook van : de Heikese Kerk (Kerk op 't Heike) en de Goirkese kerk (Kerk op 't Goirke).

Op 8 februari 2005 lanceerde Google zijn nieuwe geografische gegevensdienst Google Maps.
Google wil de aarde zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen, is al zo oud als de mensheid zelf. (Wikipedia: Cartografie). De technische ontwikkelingen op het vlak van ICT van de laatste decennia hebben de cartografie radicaal veranderd. Met Google Maps kan de gebruiker miljoenen adressen/zoekopdrachten ingeven en het resultaat bekijken als kaart-, satelliet- of hybridebeeld.
Hier is de onduidelijkheid begonnen en iemand heeft aangegeven “H Dionysiuskerk” voor de
Goirkesekerk.

Screen Shot 08-11-16 at 10.42 AM

In overleg met bestuur heb een verzoek ingediend bij Google om de naam H Dionysiuskerk  te veranderen in "Dionysius Goirkese Kerk" maar dit werd afgekeurd, vervelend. Google controleur gaf aan waarom  – "Beide namen dienen worden opgevoerd, maar geen combinatie" –
 in overleg met bestuur is besloten om de naam “Goirkese Kerk” te gebruiken voor Google maps.

Goirkesekerk

Hierbij dank ik de Google controleur om de naamswijziging aan te passen naar Goirkese Kerk.
Duidelijkheid voor zoekmachines, locatie en naam in Google maps..

bolpanorama.nl
[Home] [Nieuws] [Wilhelminakanaal] [40-45] [Gallerijen] [Projecten] [Goirkese kerk] [Terug in de tijd 1] [Brabant Weekend] [Bolpanorama] [Huize Moerenburg] [Lichtshow St Jozefkerk] [75 jaar bevrijding] [De langste dag] [Google maps] [Contact]