Animatie nieuwe website André Wils
Local Guides


Google Local Guide  -  André Wils.
 

Google Maps en Local Guides1

Google lokale gidsen (Local Guides); een interessante ontwikkeling?

Google heeft eind 2015 de Google Lokale Gidsen (in het Engels ook wel bekend als Google Local Guides) in Nederland geïntroduceerd, een wereldwijde community van mensen die hun bijdragen leveren aan Google Maps. In o.a. de Verenigde Staten bestaat de dienst al zeker ruim 3 jaar. Is dit een interessante ontwikkeling voor Nederland?

Wat is Google Lokale Gidsen?

Inmiddels 2 jaar bestaande Google ‘s dienst is dus een soort community van lokale mensen, zoals jij en ik, die hun bijdragen leveren om Google Maps nóg completer en waardevoller te maken. Het deed me eigenlijk meteen denken aan Yelp’s Elite Club (hetgeen wel erg heftig klinkt maar in Nederland niet zo veel voorstelt, anders dan in de USA). Deze selecte groep “extra betrouwbare en ervaren reviewers” kunnen zodanig in theorie ook “extra waarde” meegeven met hun beoordelingen. Je kunt je voorstellen dat Google iets soortgelijks van plan is, hetgeen natuurlijk direct invloed zal hebben op je lokale vindbaarheid.

Google Lokale Gids worden

Zelf lever ik als bolpanorama fotograaf regelmatig een bijdragen aan Google Maps via de dienst “Google Street View Trusted” en maakte ik zo nu en dan gebruik van de Google Map Maker die inmiddels is vervangen door o.a. Panoskin. Eigenlijk was ik dus al bijdrage aan het leveren aan Google Maps. Maar nu ben ik het dus ook officieel. Google Lokale Gids worden is gelukkig niet moeilijk. Je kunt je gewoon aanmelden.

Google Street View vertrouwde Fotograaf

Waarom zou je hieraan meedoen?

Meerdere redenen. Ik zie mijzelf als een echte Local Guide die nieuwe veranderingen in de omgeving graag fotografisch vastleg en ben dus vanzelfsprekend erg benieuwd naar dit soort ontwikkelingen. Je krijgt ook een aantal “exclusieve voordelen voor terug”, aldus Google.
Google ’s programma kent een waarderingsstelstel (of voor de gamers: achievements) opgebouwd uit “punten” die binnen bepaalde ranges vallen:

Punten, niveaus en badges

Bereik nieuwe Local Guides-niveaus
Verdien nu meer punten voor reviews, foto's, bewerkingen en door u toegevoegde nieuwe plaatsen.

Punten voor Local Guides
Verdien punten door content bij te dragen aan Google Maps. Geef een plaats een beoordeling, beschrijf uw ervaringen met reviews, deel foto's en video's, bied inzicht met antwoorden, reageer op vragen over een plaats, update informatie met plaats bewerkingen, voeg ontbrekende plaatsen toe of verifieer informatie door feiten te controleren.

Maps-bijdrage,Verdiende punten
Review:  5 punten per review
Beoordeling:  1 punt per beoordeling
Foto:   5 punten per foto
Video:  7 punten per video
Antwoord:  1 punt per antwoord
Reageren op Q & A's:  3 punten per antwoord
Bewerking:  5 punten per bewerking
Plaats toegevoegd:  15 punten per toegevoegde plaats
Feit gecontroleerd:  1 punt per gecontroleerd feit

Local Guides-niveaus
Bereik een hoger niveau naarmate u meer punten verdient voor uw bijdragen.

Local Guides Niveaus
Klik op de map en naar Local Guide Niveau 7 van André Wils

Klik hier of op bovenstaande image en ga naar web pagina Local Guides-niveaus 7 van André Wils.

Klik hier en ga terug naar pagina Google Maps.

bolpanorama.nl
[Home] [Nieuws] [Wilhelminakanaal] [40-45] [Gallerijen] [Projecten] [75 jaar bevrijding] [De langste dag] [Google maps] [Local Guides] [Contact]