Animatie nieuwe website André Wils
Bruggen en Sluizen van het Wilhelminakanaal

“Virtuele rondwandeling” langs het Wilhelminakanaal met PC en iDevices

Een 'virtuele rondwandeling' langs het Wilhelmina-kanaal.
29 locatie's - 95 full screen panorama's.
5 Sluizen en 24 bruggen zoals ophaal- draai en hefbruggen.

Nieuw is dat de Bolpanorama’s omgezet zijn naar een wereld bekende panorama viewer namelijk Krpano.
Met deze nieuwe viewer zijn de bolpanorama’s af te spelen op PC & Mac,
Flash 10 en hoger & html5, iDevices, iPad 1 & 2, iPod, iPhone 3G & 4 en Android Nexus One.

Het Wilhelmina-kanaal heeft vele soorten bruggen, hier maken we onderscheid in vaste bruggen ((niet beweegbare bruggen) zoals spoor-, auto-, autosnelweg- en fietsbruggen) en mechanische bruggen ((beweegbare bruggen) zoals ophaal-, hef- en draaibruggen). De sluizen en bruggen van het Wilhelmina-kanaal worden ook wel kunstwerken van het Wilhelmina-kanaal genoemd.
Alle mechanische beweegbare bruggen, vijf sluizen en drie fietsbruggen (totaal 29 kunstwerken) van het Wilhelmina-kanaal heb ik gefotografeerd om daarvan 360 graden panorama foto’s van te maken oftewel bolpanorama’s.
Van ieder object zijn er 9 foto’s gemaakt namelijk 6 foto’s in het rond, een foto van de lucht, twee foto’s van de grond, met panorama software aan elkaar gestitcht. (aan elkaar geplakt).
Dit formaat foto (8000x4000 pixels) is niet te vergelijken met een foto zoals we die kennen, dit foto formaat heeft de engelse naam Equirectangular.

Ook zijn er op verschillende locaties van het object, voor -, achter -, op de brug, ook waar de brug openging 2 of meer bolpanorama’s gemaakt.
Het was een hele klus om maar liefst 29 objecten te fotograferen over een uitgestrekt gebied van  68,5 km. Afhankelijk van de weersomstandigheden krijgen we natuurlijk de mooiste panorama foto’s wanneer de zon schijnt, maar dat hebben we niet altijd voor het zeggen.
Het grondgebied rondom de Sluizen is afgezet en verboden gebied, met toestemming van Rijkswaterstaat zijn op de Sluizen III en I panorama’s gemaakt, in de omgeving van de Sluizen II en IV zijn panorama’s gemaakt.

Klik hier of op onderstaande foto en ga naar de website.. 

klik hier op de foto en ga naar de website
bolpanorama.nl
[Home] [Nieuws] [Wilhelminakanaal] [Bruggen en Sluizen] [Verbreding] [Uitkijkpunt] [Vertraagd] [Blauw uurtje] [Minister Schultz] [Google Earth Pro] [Uitkijkpunt weg] [40-45] [Gallerijen] [Projecten] [75 jaar bevrijding] [De langste dag] [Google maps] [Contact]