Animatie nieuwe website André Wils
Valkenswaard in de schaduw van Market Garden.

De meeste belangstelling ging naar de dramatische gebeurtenissen rond de Rijnburg in Arnhem. Omdat er weinig aandacht is geschonken wat er ten zuiden van Valkenswaard afspeelde, wil ik hier dmv van deze pagina een indruk geven naar de gebeurtenissen op zondag 17 september 1944. “Valkenswaard in de schaduw van Market Garden”.

Voor uitgebreide informatie en foto’s klik hier en ga naar de website “Valkenswaard in de schaduw van Market Garden”.

Wat gebeurde zondag 17 september 1944?

S’middags om 14.00 uur begon het inleidend artillerie-bombardement dat ook Valkenswaard teisterde. Ruim driehonderd kanonnen richtten hun vernietigende kracht op een zeer smal gedeelte van het duitse front. Links en rechts van de weg werd een strook van niet meer dan 800 meter en over een diepte van 8 kilometer geheel omgeploegd.
Om 14.35 uur sprak luitenant Keith Heathcote van de Irish Guards, staand in de koepel van de voorste Sherman, in zijn microfoon: chauffeur ..... rijden!
 

Klik op de foto en ga naar de website
bolpanorama.nl
[Home] [Nieuws] [Wilhelminakanaal] [40-45] [17 september 1944] [Museum 40-45] [Vrijheidspark] [Dodenherdenking] [Herdenken Tilburg] [Bevrijdingsrit] [Gallerijen] [Projecten] [75 jaar bevrijding] [De langste dag] [Google maps] [Contact]