Animatie nieuwe website André Wils
Google "My Maps" Kaarten

Eigen kaarten maken in Google maps

 “My Maps”.

Je raadpleegt Google Maps waarschijnlijk een paar keer per week en bezichtigt af en toe een straat of wijk met Street View. Met de gratis dienst My Maps kun je je eigen kaarten maken, inclusief foto's, markeringen, tekst, routes en links.
My Maps is een dienst van Google Maps die maar weinig mensen kennen. Hij is standaard niet ingebakken in de browserversie van Google Maps en je kunt bovendien alleen eigen kaarten maken als je bent ingelogd met je Google-account. My Maps bevindt zich in een overgangsfase. Voorheen was de dienst bekend als Google Maps Engine, maar sinds oktober heet hij My Maps. Een aantal functies is vernieuwd en het voelt allemaal een stuk beter geďntegreerd in Google Maps.
Met My Maps kun je gepersonaliseerde kaarten maken. Dit is bijvoorbeeld handig als voorbereiding op een vakantie. Zoek een locatie die je wilt gaan bezichtigen op in Google Maps en voeg de locatie als markering toe. Je kunt markeringen verschillende kleuren en vormen geven en informatie over een bestemming toevoegen, inclusief foto's en video's. Op je vakantiebestemming zie je eenvoudig welke locaties je hebt gemarkeerd en heb je een overzicht van alle dingen die je interessant vindt. Je kaarten zijn bovendien op een Android-smartphone in te zien, met de app Mijn Kaarten.

In mij situatie is het interessant om bepaalde projecten te markeren op Google maps en daar een foto met tekst en links te plaatsen.
Zo neem ik als voorbeeld de Goirkese Kerk: hier zijn twintig bolpanorama’s die op de plattegrond geplaatst zijn.

Klik hier en ga naar voorbeeld pagina Goirkese kerk.

Kaart overzicht

De iconen rechtsboven uiterst rechts kunnen we een grotere kaart weergeven en daarnaast gelegen icoon kunnen we de kaart delen.
Links boven kunnen we informatie opvragen over een bepaalde locatie button..

Index kaart overzicht

Hier kunnen we kiezen uit welke locatie?

Klik op link en start de Bolpanorama

Klik hier op de link en in my maps wordt de kaart opgestart.

Overzicht “My Maps” Google maps.

1. Klik hier en ga naar pagina Goirkese kerk Tilburg.

2. Klik hier en ga naar pagina Museum 40-45  Loon op Zand.

3. Klik hier en ga naar pagina Bruggen en Sluizen van het Wilhelminakanaal.

4. Klik hier en ga naar pagina Bajonetsluizen II - III.

bolpanorama.nl

5. Klik hier en ga naar pagina Zwaaikom Vossenberg.

6. Klik hier en ga naar pagina Brabant Weekend  KTR 2016 Loon op Zand.

[Home] [Nieuws] [Wilhelminakanaal] [40-45] [Gallerijen] [Kaarten] [Goirkese kerk] [Museum 40-45] [Wilhelminakanaal] [Bajonetsluizen II - III] [Zwaaikom Vossenberg] [Brabant Weekend] [Projecten] [Google maps] [Contact]